Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

07. 09. 2017. Užice

Autor: Nada Gavrilović Izvor: RTS/Užice

Pribojci se mogu pohvaliti dobrim komšijama

Pribojci uvek iznova potvrđuju svoju humanost. Nedavno su gradili kuću za siromašnog sugrađanina i njegovu baku, a sada, uz podršku lokalne samouprave, pomažu dvema porodicama kojima su pre mesec dana stanovi izgoreli u požaru

Uprkos činjenici da su žitelji jedne od najsiromašnijih opština, Pribojci uvek iznova potvrđuju svoju humanost. Nedavno su gradili kuću za siromašnog sugrađanina i njegovu baku, a sada, uz podršku lokalne samouprave, pomažu dvema porodicama kojima su pre mesec dana stanovi izgoreli u požaru

Na krovu trospratne zgrade, na zgarištu dva stana u potkrovlju, već mesec dana, skoro svakodnevno moba i akcija u kojoj učestvuju rodbina, prijatelji, kolege, komšije i majstori, svi spremni da pomognu porodicama Dučić i Cvijović.

"Bilo je tu raščišćavanja, bilo je svega i svačega, sve je izgorelo. Tu smo svi kao rodbina, kao prijatelji i komšije da pomognemo da ljudi dobiju krov nad glavom", kaže Slavko Vuković.

Stanoje Purić kaže da je neko finansijski pomogao, neko u mašinama, kako je ko i koliko mogao, kako se ko snašao. 

"Tesar, zidar, radim unutrašnje radove, tako, uglavnom, ali to je sve na dobrovoljnoj bazi, ovde pomažemo", kaže Stanimir Šaponjić.

Kako te noći kada je vatra odnela sve, pa i drage uspomene, tako i sada, Dučići i Cvijovići nisu sami i to je, kažu, ono što ih ohrabruje da krenu iz početka.

"Trenutno smo kod supruginog oca u stanu, mada je i Opština Priboj izašla u susret odmah po izbijanju požara su izašli na teren i ponudili su smeštaj, srećom i komšija i mi imamo gde da se smestimo", kaže Lazar Cvijović.

"Izašli smo bukvalno bez ičega. Izašli su nam u susret, to jest, u pomoć, rodbina, prijatelji što se tiče dece, što se tiče i za nas, za garderobu i za sve, novčano, koliko je ko mogao", priča Tatjana Cvijović.

"Ohrabruje pomoć građana Priboja koji su nesebično pritekli u pomoć. Tu je bilo dosta stranaca koji su bili na odmoru, pogotovo Bošnjaka koji su došli da mi priteknu u pomoć, da ponude i deo sredstava, tako da sam i njima posebno zahvalan", kaže Dragan Dučić.

Uz takvu energiju i svesrdnu pomoć sugrađana, ovde će, nadaju se pre kiša, sve biti ozidano i ukrovljeno, a onda će, malo po malo, uz dobre ljude s kojima Priboj očito ne oskudeva, početi unutrašnji radovi i njihov povratak u dom.


Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage