Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 08. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna/gradskiprevozuzice.info

Kružni tok menja režim saobraćaja(AUDIO/FOTO)

O alternativnim načinima saobraćanja tokom radova na izgradnji kružnog toka

Počinje gradnja kružnog toka, na ukrštanju Omladinske i ulice Nikole Pašića, između benzinske pumpe i Vatrogasnog doma, zbog čega će se saobraćaj od utorka odvijati po izmenjenom režimu.

Kako za Radio Lunu objašnjava saobraćajni inženjer za javni gradski prevoz u JP Užice razvoj Dragutin Drulović, na dva načina se iz pravca Sevojna vozilom može doći u grad.

Do glavne ulice u Užicu iz pravca Sevojna vozilom se može doći preko Dovarja ili magistralnim putem preko Ložioničkog mosta, gde vozila na semaforisanoj raskrsnici mogu skrenuti desno i preko mosta na Đetinji stići do Omladinske ulice.

Vozila iz pravca Zlatibora koja žele ka gradu skretaće pre Ložioničkog mosta levo na semaforisanoj raskrsnici, kako navodi Drulović, kao i tokom nedavne rekonstrukcije Ložioničkog mosta.  

Krak ulice Heroja Luna, kod JKP Bioktoš i JKP Vodovod, biće zatvoren za motorna vozila, radi bezbednijeg odvijanja saobraćaja u semaforisanoj raskrsnici kod ulaza u Autobusku stanicu i Ložioničkog mosta. 

Radi lakšeg protoka vozila biće postavljen privremeni kružni tok između Javne garaže i Vatrogasnog doma, na mestu saobraćajnog ostrva koje je uklonjeno na inicijativu Inpektorata za saobraćaj.

 

U ulici Dimitrija Tucovića kod Gradske kuće biće ukinuta traka za skretanje u levo, na ukrštanju glavne ulice sa Obilićevom. Skretanje u levo, kako navode iz JP Užice razvoj, biće moguće iz trake za pravo.

Osim pešačkih prelaza u semaforisanim raskrsnicama, ukidaju se pešački prelazi u ulici Dimitrija Tucovića, od raskrsnice te ulice sa Obilićevom do raskrsnice glavne ulice sa ulicom Nikole Pašića. 

Izmenjenom trasom, delom ulice Dimitrija Tucovića, u naredna dva i po meseca kretaće se autobusi  11 linija javnog gradskog i prigradskog prevoza. 

Na glavnoj ulici, kod TC Pariz i preko puta, biće otvorena privremena autobuska stajališta za pojedine autobuske linije.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza saobraćaće po ustaljenom redu vožnje. 

Odlukom Gradskog veća, osim izmena trasa u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju, do završetka radova na budućem kružnom toku su ukinuta četiri parking mesta ispred tržnog centra Pariz.

Podsetimo, radove na izgradnji kružnog toka, kod Vatrogasnog doma i benzinske pumpe, izvodiće Putevi Užice. JP Putevi Srbije finansira radove sa blizu 33 miliona dinara. Rok za završetak radova je 75 dana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage