Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

09. 08. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Naoružajte se strpljenjem, počinje gradnja kružnog toka

Raskrsnica kod benzinske pumpe i vatrogasnog doma biće zatvorena za saobraćaj. Stajališta 11 linija javnog gradskog prevoza i na glavnoj ulici

Kružni tok na ulazu u grad, kod benzinske pumpe i blizu vatrogasnog doma, gradiće se od ponedeljka, najavio je za Radio Lunu izvršni direktor JP Užice razvoj Zoran Pejić. 

Radove će tokom 75 dana izvoditi preduzeće Putevi Užice.

JP Putevi Srbije finansira radove, kako je naveo Zoran Pejić, sa oko 33 miliona dinara. Lokalna samouprava je uradila projekat kružnog toka i, kako navodi Pejić, značajna sredstva uložila u privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Tokom dva i po meseca, raskrsnica kod benzinske pumpe i vatrogasnog doma biće zatvorena za saobraćaj koji će se odvijati alternativnim pravcima.

Od 19 linija javnog gradskog i prigradskog prevoza, 11 će biti preusmereno.  Kako navodi Pejić, u delu glavne ulice biće otvoreno autobusko stajalište za odlaske i jedno za dolaske grad.

Deo Nikole Pašića biće zatvoren za saobraćaj, osim, kako navodi Pejić, za stanovnike Omladinske ulice i posetioce gradskog stadiona.

Zatvaranje raskrsnice za saobraćaj je planirano u ponedeljak oko 8 časova, kako najavljuje Pejić, nakon jutarnjeg saobraćajnog špica.

Izvršni direktor JP Užice razvoj upozorava da će radovi izazvati ozbiljne probleme i teškoće u funkcionisanju saobraćaja. Poziva sugrađane da budu strpljivi jer će nakon izgradnje kružnog toka, kako ističe, saobraćaj biti bolji, organizovaniji i lakši.

Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, početkom novembra Užice će dobiti prvi kružni tok. Prema najavama Zorana Pejića, to neće biti jedini kružni tok u gradu.

-        O tome će struka i urbanisti reći svoje, dodaje Pejić navodeći raskrsnicu kod JP Užice razvoj kao jednu na kojoj je gradnja kružnog toka moguća.

Zoran Pejić ističe da se kružni tok u Užicu gradi po uzoru na velike gradove iz okruženja i sveta koji potvrđuju da niz kružnih tokova predstavlja, kako navodi, najbezbedniji, najbrži i najkomforniji način ukrštanja putnih pravaca sa sličnom frekvencijom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage