Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

04. 08. 2017. Zlatiborski okrug

Autor: Radio Luna Izvor: Zlatibor Press

Oko 210 službenika višak?

U Užicu će biti otpušteno 128 službenika, nakon usvajanja odluke Vlade republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme koji rade u sistemu državnih organa, javnih službi i lokalnim samoupravama

U Užicu će biti otpušteno 128 službenika, nakon usvajanja odluke Vlade republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme koji rade u sistemu državnih organa, javnih službi i lokalnim samoupravama, saznaje Zlatibor pres.


U Zlatiborskom okrugu će biti otpušteno 237 službenika od kojih će u Arilju administracija biti manja za 23 službenika, požeška za 20, u Novoj Varoši je višak 18, a u Kosjeriću 9 službenika. Opština Čajetina, po ovoj odluci, ima viška 39 službenika, odnosno, trenutni broj zaposlenih je 389, a po kriterijumima, ova opština može imati 350 službenika.
Međutim, postoje i opštine iz Zlatiborskog okruga, koje po uvojenoj odluci imaju manjak zaposlenih, pa će tako Bajinoj Bašti biti dozvoljeno da zaposli 4 nova službenika, Priboju 3, Prijepolju 8, a opština Sjenica moći će da zaposli čak 14 novih radnika.
Podsećanja radi, ukupan broj zaposlenih u lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga ovom odlukom biće smanjen sa 3.858 na 3.650, odnosno za 208 službenika, piše Zlatibor press.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage