Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 07. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Obuka za profesionalnog upravnika zgrade košta 25 hiljada dinara

U toku je prijavljivanje kandidata

Prve obuke za profesionalne upravnike zgrada su realizovane u većim gradovima Srbije a mogu se realizovati i u manjim gradovima u zavisnosti od interesovanja. 

-           Obuke traju 50 školskih časova odnosno sedam dana  a cena obuke iznosi oko 25 hiljada dinara, kaže za Radio Lunu viši saradnik Regionalne komore Zlatiborskog upravnog okruga Mirjana Krdžić.

Da bi stekli kvalifikaciju profesionalnog upravnika, zainteresovani kandidati treba da imaju najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu i da budu upisani u registar koji vodi Privredna komora Srbije.

-         Ova obuka je značajna što će pored dobre pripreme za polaganje ispita pružiti i dovoljno informacija i praktičnih vežbi da se mož ekvalitetno obaviti posao, navode iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga.

Ističu da se na obuku za upravnike zgrada do sada prijavilo 30 kandidata  za sticanje licence  i tri potencijalna predavača.

-         Obzirom da je najveći broj zainteresovanih  sa područja Grada Užica u narednom periodu  očekujemo prijavljivanje kandidata iz ostalih devet opština Regiona, dodaju iz RPK. 

Profesionalni  upravnici sa licencom će moći da budu zaposleni kod nekoga, da sami osnuju firmu ili da se uz minimalna ulaganja registruju kao preduzetnici i sami za sebe obavljaju posao.

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada donet je 22.decembrа 2016. godine a njegova primena je počela od 1. januara 2017. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage