Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

17. 07. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Ložionički most otvoren za saobraćaj

Za deset dana kraj radova na rehabilitaciji Ložioničkog mosta

Radovi na rehabilitaciji Ložioničkog mosta u Užicu se privode kraju, a saobraćaj se od nedelje veče nesmetano odvija preko mosta.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović je rekao da se kraj radova očekuje za deset dana, nakon iscrtavanja i postavljanja saobraćajne signalizacije, uklanjanja skele i drugih završnih radova.

Radove na Ložioničkom mostu, na deonici državnog puta Užice – Zlatibor, izvodilo je preduzeće Ratko Mitrović construction d.o.o iz Čačka koje je sa GP Mostogradnja a.d. Beograd dobilo posao na tenderu. JP Putevi Srbije je finansiralo radove.

Prvobitno je ukupno ugovorena cena radova iznosila oko 42 miliona dinara bez PDV-a. Maksimović navodi da će u narednih deset dana biti poznato koliko je povećan obim radova u odnosu na ugovorenu vrednost, time i koliko je novca bilo potrebno za dodatne radove na mostu. 

Radovi na rehabilitaciji kolovoza na Ložioničkom mostu su počeli od 10. aprila, trebalo je da budu završeni za 75 dana, ali je zbog dodatnih radova na oštećenima ispod asfalta rok za završetak radova pomeren do kraja jula.

Podsećamo, Ložionički most u Užicu je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka. Gradilo ga je GP Mostogradnja Beograd.

Najavljeni kružni tok?

Početak radova na izgradnji kružnog toka znaće se za oko deset dana, kako je objasnio Maksimović, nakon što se sagleda kompletna slika radova koji se izvode na području grada i koji mogu da utiču na usporavanje saobraćaja.

-         Tražimo najoptimalnije rešenje da bude što manje gužve, naveo je Maksimović. 

Kako je ranije rečeno, kružni tok između benzinske pumpe i vatrogasnog doma gradiće JP Putevi Užice, dok će radove, vredne oko 30 miliona dinara, finansirati JP Putevi Srbije.

Planirani rok za završetak radova je 90 dana. Kružni tok se gradi kako bi se smanjilo saobraćajno opterećenje na ulasku u grad. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage