Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 06. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Život nema cenu!

Užička akademska parlamentarna unija je pokrenula akciju humanitarne pomoći za tridesetogodišnjeg Marija Jurešića, rođenog u Užicu

Za nastavak lećenja Maria Jurešića til terapijom u Tel Avivu u Izraelu je potrebno još 20 000 evra.

Kroz akciju Pošto život koju su pokrenuli Marijovi drugari iz Beograda, do sada je, kroz različite akcije sakupljeno oko 180 000 dinara.

Tim povodom Užička akademska parlamentarna unija je pokrenula akciju humanitarne pomoći u kojoj će pokušati da skupe sredstva koja nedostaju za nastavak Mariovog lečenja.

Član predsedništva Užičke akademske parlamentarne unije Mirko Pantelić kaže da je ideja da se za kraj školske godine, najverovatnije 20. juna, održi humanitarna žurka u GKC-u, sa koje će sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biti preusmerena na namenske žiro račune za Mariovo lečenje.

Član saveta Užičke akademske parlamentarne unije profesor Ana Dolaš kaže da je unija prosledila zahtev za pomoć na adresu 150 privrednih subjekata i svih sindikata u gradu Užicu, od kojih se očekuje da doniraju najveći iznos novca.

Potpredsednik predsedništva Užičke akademske parlamentarne unije Marijana Selaković podseća da je cilj parlamentarne unije da neguje moralne vrednosti, među kojima je i humanist.

Mario Jurešić je tridesetogodišnji Užičanin koji boluje od malignog melanoma četvrtog stepena.

Od februara 2014. godine, operisan je četiri puta i primao je imunoterapije u Zagrebu i Istanbulu, međutim bolest je nastavila agresivno da se širi.

Zbog teške materijalne situacije, Mariova porodica nije u mogućnosti da finansira nastavak lečenja.

Mario je student i asistent na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, a samo borba sa bolešću onemogućila ga je da završi fakultet. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage