Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 06. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Premijera Mandragole u Narodnom pozorištu Užice

9. juna u 20 časova

Predstava Mandragola, rađena po tekstu Nikoloa Makijevelija, u režiji Marka Torlakovića, biće premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Užice 9. juna u 20 časova.

-          Često puta je pozorište nazivano mestom nemorala. Kad malo bolje razmislim i danas neki „važni“ ljudi gledaju na pozorište istim očima. Ovo je predstava koja slavi prljavštinu i karneval, slavi lakrdiju, slavi život i radost pozorišne igre, slavi slobodu. Ona je napravljena u ime nemorala i svega onoga što bi neke moralne institucije nazvale nečistim, reč je reditelja predstave Mandragola Marka Torlakovića.

Torlaković je rođen 4. maja 1992. u Somboru. Završio je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je nagrade Hugo Klajn za najboljeg studenta pozorišne režije. Svoju diplomsku predstavu, pod naslovom Vatrena ćelija, radio je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. U Šabačkom pozorištu režirao predstavu Revizor za Jugoistok po tekstu Svetislava Basare.

U predstavi igraju Vahidin Prelić (Kalimarko), Dušan Radojičić (Siro), Slobodan Ljubičić (Meser Niča), Aleksandar Vučković (Ligurio), Tanja Jovanović (Sostrata), Nikola Penezić (Fra Timoteo) i Danica Ljubičić (Lukrecija).

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage