Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 05. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Užice ima inkluzivni park

Za inkluzivni park na gradskoj plaži je izdvojeno više od 1,4 miliona dinara.

Užice je dobilo inkluzivni park. Sprave, postavljene na gradskoj plaži, namenjene su svim sugrađanima, pre svega mladima i osobama sa invaliditetom.

Tanja Selaković iz udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Anđeli podseća da inkluzija znači uključivanje osoba sa invaliditetom u sve društvene sfere, pa i u sferu sporta.

-         Inkluzivni park će značiti njihovoj integraciji sa zdravom populacijom. Korišćenje inkluzivnog parka znači za njihov za zdravstveni, edukativni i savremeni način života, istakla je Tanja Selaković za Radio Lunu. 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, govoreći o novom sportsko- rekreativnom terenu na gradskoj plaži, naveo je da je Grad finansirao dve asfaltne staze, teren na kojem je ministarstvo obezbedilo pet sprava za vežbanje. Ministarstvo je, prema rečima Petkovića, obzbedilo i tri informativne table i gumenu podlogu. Petković je podsetio da je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 2,2 miliona dinara za izgradnju trim staze u Velikom parku i oko 60 miliona dinara za završetak sportske hale u Krčagovu.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Republike Srbije Snežana Klašnja, tokom posete Užicu, istakla je da je inkluzivni park napravljen sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ida se bave sportom i da kvalitetno provode slobodno vreme.

-         Smatramo i želimo da svi mladi imaju iste šanse za kvalitetan život i razvoj i nadamo se da će ovaj mali doprinos biti veliki, istakla je Snežana Klašnja u Užicu.

Ministarstvo omladine i sporta je sa 862.500 dinara finansijski podržalo projekat Grada, odnosno izgradnju i opremanje inkluzivnog parka, za šta je bilo potrebno više od 1,4 miliona dinara. JP Užice razvoj je izdvojilo 560.000 dinara za sprovođenje projekta inkluzivni park.

 Klašnja je istakla da je Ministarstvo omladine i sporta od 2007. godine sa oko 50 miliona dinara finansiralo 38  omladinskih projekata Grada Užica ili udruženja iz grada. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage