Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 05. 2017. Čajetina / Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Milan Stamatović - Za zdravu Srbiju (saopštenje)

Čajetinci na protestu u Beogradu?

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je saopštio da će u petak u 14 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu krenuti protest meštana Čajetine zbog neizdavanja građevinske dozvole za gradnju Gold gondola.

Protest meštana Čajetine zbog neizdavanja građevinske dozvole za gradnju panoramske gondole na Zlatiboru počinje u petak u 14 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović

On u saopštenju navodi da će kolona od Crkve svetog marka krenuti Nemanjinom ulicom i poziva sve beograđane i građane Srbije da se priključe protest.

Kako se navodi u saopštenju Čajetinci će u Beogradu zahtevati da ih prime nadležni za izdavanje građevinske dozvole u Ministarstvu građevinstva, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se navodi da će tom ministarstvu biti uručen kompletan spisak dokumenata koji je opština Čajetina do sada predala za izdavanje građevinske dozvole za gondola, nakon čega će Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine biti predate zvanični prigovor zbog namere da se deo opštine Čajetina proglasi Parkom prirode.

Takođe, opština Čajetina i njeni meštani će sutra u Vladi Srbije predati zahteve za smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović zbog, kako navode, saučesništva u pravnom teroru.

- Mi branimo celu Srbiju, od Horgoša do Dragaša, od pokušaja klasične okupacije i otimačine od strane misterioznih stranih i domaćih tajkuna i kvaziinvestitora. Sutra stajemo i na čelo fronta protiv primene pogubnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom koji se odnosi na dozvolu strancima da, već od 1. septembra, mogu da kupuju našu zemlju, našu dedovinu i očevinu! Ako bismo to dozvolili, postali bismo zemlja bezemljaša i zato ne damo Vučiću da nas, pod maglom otvaranja evropskih poglavlja daruje svojim nalogodavcima iz Brisela - rekao je Milan Stamatović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage