Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

26. 04. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Otvoren konkurs za sprovođenje javnih radova

Za program javnih radova je ukupno izdvojeno oko 7,2 miliona dinara. Poziv će biti otvoren do 19. maja.

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Užice su raspisali javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova usmerenog na radno angažovanje pre svega teže zapošljivih nezaposlenih lica.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica imaju organi jedinica lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u Registar Agencije za privredne registre.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca.

Nezapsoleni, angažovani na javnim radovima, dobijaće mesečnu naknadu od 18.000 dinara za pun fond radnih časova ili iznos srazmeran vremenu radnog angažovanja tokom meseca, a na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Programom će biti finansirana i naknada troškova sprovođenja javnih radova u svim oblastima, od 1.000 do 2.000 dinara po licu u zavionsosti od dužine trajanja javnih radova. Finansiraće se I naknada troškova obuke. Po završetku obuke, licu se izdaje potvrda o stečenim kompetencijama.

Odluka o odobravanju sredstava za sprovođenje javnog rada donosi se u roku od 30 dana od dana isteka javnog konkursa na osnovu rang-liste i pribavljenog mišljenja od strane Lokalnog saveta za zapošljavanje Grada Užica, a nakon provere ispunjenosti uslova Javnog konkursa, bodovanja podnete prijave, odnosno priložene dokumentacije poslodavca - izvođača javnog rada od strane Nacionalne službe.

Prijava za sprovođenje javnog rada, sa neophodnom dokumentacijom, podnosi se u dva primerka, filijali Užice.  

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Užice su raspisali javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova kako bi angažovali nezaposlene, pre svega, iz teže zapošljive kategorije i onih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja njihovih radnih sposobnosti i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Za program javnih radova je ukupno izdvojeno oko 7,2 miliona dinara. Poziv će biti otvoren do 19. maja. 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

27.04.

2017.

anonymous vlade [neregistrovani] u 00:34

uvek ima da se radi

da rade oni što jedu u kuhinji,a jaki i zdravi ko bikovi,radi pa zaradi kao i izbeglice

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage