Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

26. 04. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Treba vam stručna praksa?

Raspisan javni poziv kojim će se finansirati nezaposleni koji se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekli određenu vrstu i nivo obrazovanja...

Grad Užice i Nacionalna služba za zapošljavanje su raspisali javni poziv za sprovođenje programa stručne prakse.

Tim programom najduže 12 meseci finansiraju nezaposlene koji se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekli određenu vrstu i nivo obrazovanja ili koji su se stručno osposobljavali kraće od vremena potrebnog za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita.

U konkursu mogu učestvovati poslodavci iz privatnog sektora, iz javnog sektora u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite i poslodavci iz kategorije udruženja koja imaju status pravnog lica bez vremenskog ograničenja, ali pod određenim uslovima.

Nacionalna služba za zapošljavanje tokom trajanja programa stručne prakse angažovanim nezaposlenim mesečno isplaćuje 12.000 dinara ukoliko angažovani poseduju srednje obrazovanje, 14.000 dinara ako imaju više ili visoko trogodišnje obrazovanje ili 16.000 dinara onima sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem. Uplaćivaće se doprinosi i u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom. Program se sprovodi bez zasnivanja radnog odnosa. 

Odluka o sprovođenju programa stručne prakse donosi se u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva, na osnovu provere, bodovanja i rangiranja podnetog zahteva za učešće u programu i mišljenja Lokalnog saveta za zapošljavanje Grada Užica.

Inače, konkurs je raspisan u težnji da se nezaposleni stručno osposobe za samostalan rad u struci za koju su stekli  odgovarajuće obrazovanje, odnosno obavi pripravničkog staža, steknu uslovi za polaganje stručnog ispita, ukoliko je to uslov za samostalan rad u struci.

Za program stručne prakse je izdvojeno 5, 4 miliona dinara. Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, najkasnije do 30. novembra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage