Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 04. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Učiteljski fakultet Neguje srpski jezik

Učiteljski fakultet Užice pridružio se nacionalnoj akciji Negujmo srpski jezik

Učiteljski fakultet Užice pridružio se nacionalnoj akciji  Negujmo srpski jezik.

Danas u holu Učiteljskog fakulteta otvara se izložba fotografija Željka Jovanovića, i postera autorke Amalije Vitezović, a potom, nakon emitovanja himne ove akcije, od 13 časova prisutnima će pozdravnu reč uputiti: dekan Učiteljskog fakulteta Užice, prof. dr Snežana Marinković i dr Dragan Hamamović, član Odbora akcije. Od 13 do 15 časova na programu je Čas na srpskom na kome će Rečju o srpskom jeziku učestvovati Ljubivoje Ršumović, a Arno Gujon će imati izlaganje na temu Kako i zašto sam učio srpski.

Prateći program se u Narodnoj biblioteci Užice, gde će za decu biti organizovana radionica Negujmo srpski jezik po programu Biblioteke grada Beograda i predstava za decu Igra rečima Ustanove za kulturu Vuk Karadžić iz Beograda.

Drugi dan akcije u Užic opredeljen je za stručno usavršavanje profesora srpskog jezika na akreditovanom stručnom seminaru koji će trajati od 10 do 16 časova, a u organizaciji Društva za srpski jezik i kniževnost.

Akciju Negujmo srpski jezik organizuju Ministarstvo kulture, informisanja i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage