Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 04. 2017. Užice

Autor: Dušan Ranković Izvor: Radio Luna

Formirana Užička akademska parlamentarna unija

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović je potpisao sporazum sa predstavnicima parlamenata svih srednjih i visoko-obrazovanih škola sa teritorije grada o formiranju Užičke akademske parlamentarne unije

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović je potpisao sporazum sa predstavnicima parlamenata svih srednjih i visoko-obrazovanih škola sa teritorije grada o formiranju Užičke akademske parlamentarne unije.

Predsednik studentskog parlamenta na Učiteljskom fakultetu Miloš Otašević kaže da očekuje da će formiranje Unije promovisati prave vrednosti i pokrenuti mlade Užičane.

-   Imamo dosta učesnika raznih manifestacija. Poslednje što je bilo, išli smo u Banja Luku da izvedemo predstavu. Sledeća manifestacija će biti takođe u inostranstvu. Imamo dobar hor, glumce, pevače, pisce i recitatore i očekujemo da će se oni preko ovog sporazuma afirmisati, kaže Otašević.

Prema rečima predsednika skupštine Branislava Mitrovića predstavnici učeničkih i studentskih parlamenata od sada će prisustvovati sednicama Skupštine grada i biće konsultovani prilikom donošenja odluka koje se tiču mladih u gradu.

Nova unija će imati Predsedništvo i Savet. Predsedništvo će činiti predsednik Skupštine grada i predsednici svih đačkih i studentskih parlamenata.

Savet će činiti profesori iz svih obrazovnih ustanova u gradu i predsednik Saveta za mlade. Savet ima savetodavnu ulogu i pružaće pomoć Predsedništvu prilikom donošenja odluka.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage