Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 04. 2017. Užice

Autor: Dušan Ranković Izvor: Radio Luna

Otvorena vrata u Ekonomskoj školi

Ekonomska škola Užice je organizovala otvorena vrata škole za učenike osnovnih škola i njihove roditelje

Ekonomska škola Užice je organizovala otvorena vrata škole za učenike osnovnih škola i njihove roditelje.

Oni su mogli da se kroz učešće u raznim aktivnostima upoznaju sa načinima rada, obrazovnim profilima, ali i vannastavnim aktivnostima u toj školi.

U Ekonomskoj školi za narednu školsku godinu učenici se mogu upisati u smerove ekonomski tehničar, poslovni administrator, finansijski administrator, službenik osiguranja i bankarski službenik.

Direktor škole Milica Prljević kaže za naš radio da škola pokušava da dobije odobrenje za pokretanje novog obrazovnog profila carinski tehničar.

-   Negde se nadam i voleli bismo da dobijemo carinskog tehničara. To je neko novo i atraktivno zanimanje, bilo bi za ovaj region jako potrebno. To smo pričali i sa poslodavcima koji kažu da bi im baš jedan takav smer odgovarao i trebao, kaže Prljević.

Učenici Ekonomske škole u Užicu, odgovarajući na pitanje šta je to što njihovu školu izdvaja od drugih škola, rekli su nam da je to uglavnom dobro obrazovanje.

Razgovarali smo i sa osmacima koji su došli u obilazak škole. Oni su nam rekli koja je to srednja škola koju planiraju da upišu.

Ekonomsku školu u Užicu trenutno pohađa oko 670 učenika. Škola radi od 1949. godine u područjima rada ekonomija, pravo, administracija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage