Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 04. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Raste interesovanje za mere energetske efikasnosti

Konkursom je planirano da Grad sufinansira 50 odsto iznosa po objektu sa uračunatim PDV-om.

Više od 250 ljudi se prijavilo na konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama sa teritorije Užica koji je Grad raspisao za ovu godinu.

Građani Užica su ove godine mogli konkursom da se opredele za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova, stolarije, za nabavku kotlova na gas, kotlova ili etažnih peći na drvni pelet.

Konkursom je planirano da Grad sufinansira 50 odsto iznosa po objektu sa uračunatim PDV-om.

Konkurs je zvanično i dalje u toku. Komisija je na terenu i obilazi prijavljene kandidate.

Za oko mesec dana, nakon bodovanja i rangiranja kandidata, znaće se imena dobitnika subvencije i rezultati ovogodišnjeg konkursa za koji je Grad obezbedio osam miliona dinara.

Konkurs teži smanjenju zagađena vazduha u zimskom periodu, pre svega, uštedom u energentima.

Prošle godine na konkurs je stiglo preko 170 prijava, a Grad je odobrio 78 projekata. Ukupno 30 zahteva, od 110, odobreno je 2015. godine, od kada i postoji konkurs. Tada su građani od Grada Užica mogli da dobiju najviše do 250 000 dinara, sa uračunatim PDV-om, za nabavku i ugradnju materijala za termičku izolaciju zidova, fasade, krovova i podova, i nabavku i ugradnju stolarije.

Te godine, Grad Užice je četiri miliona dinara od ekološke takse iskoristio za sufinansiranje 50 odsto troškova od ukupne vrednosti pojedinačnih investicija građana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage