Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 04. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Prave vrednosti se vraćaju u modu

Talentovani i uspešni mladi Užičani biće u centru pažnje, radom Užičke akademske parlamentarne unije

Skupština grada Užica i đački i studentski parlamenti grada potpisaće u četvrtak Sporazum o saradnji i osnivanju Užičke akademske parlamentarne unije.

Gradska skupština uspostaviće saradnju sa sedam srednjih škola sa područja grada, Visokom poslovno- tehničkom školom i Učiteljskim fakultetom. Uključivanje mladih u proces donošenja odluka je među razlozima formiranja Unije koju će činiti dva organa, Predsedništvo i Savet.

-         Predsedništvo će činiti predsednik skupštine grada Užica i predsednici svih đačkih i studentskih parlamenata našeg grada. Predsedništvo će brojati deset članova. Donosiće plan aktivnosti i rada za naredni period. Savet će činiti profesori iz svake obrazovne ustanove i predsednik Saveta za mlade, ispred Grada Užica. Savet ima savetodavnu funkciju i pružaće pomoć Predsedništvu prilikom donošenja odluka, naveo je za Radio Lunu predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Sala Skupštine grada postaće mesto okupljanja mladih, nadarenih Užičana koji, kako je istakao Mitrović, do sada nisu imali svoj prostor koji bi im omogućio da predstave svoja znanja, veštine i postignute rezultate i time posluže za primer drugima. Obrazovne ustanove grada, buduće članice Unije, na 15 dana predstavljaće javnosti svoje talentovane učenike.

-         Bez obzira da li su oni uspešni u sferi muzike, glume, književnosti, mladi ljudi biće u prvom planu. Organizovaće se prezentacije, tribine, ali i predavanja na kojima će istaknuti autoriteti, kvalitetni ljudi, ne samo iz Užica, govoriti iz svih tema koje su interesantne mladima i starijoj populaciji i koji mogu da promovišu i ukažu na prave vrednosti, objasnio je Mitrović istakavši da je civilizacija u problemu jer su, kako je naveo, razoreni i uništeni temelji kvalitetnog društva.

A upravo će srednjoškolci i studenti, ličnim primerom, kako je naglasio Mitrović, pomoći u vraćanju pravim vrednostima.

-         Bahatost, kriminal i druge negativne vrednosti, koje nisu najbolje za mlade ljude, dobijaju više prostora od dece koja imaju šta da pokažu i koja su uzor. Nedovoljno posvećujemo pažnje pozitivnim primerima jer danas prave vrednosti nisu u modi. Mi želimo da promovišemo prave vrednosti, kao što su znanje, istina, volonterizam, humanost, istinoljublje, vera i druge dobre stvari, naveo je predsednik lokalnog parlamenta istakavši da postoji težnja da Skupština grada Užica, osim sedišta donošenja važnih odluka, postane i mesto kulture, umetnosti i pozitivnih vrednosti.

Đački i studentski parlamenti i Skupština grada Užica potpisaće u 19 časova Sporazum o saradnji i osnivanju Užičke akademske parlamentarne unije, uz kulturno- umetnički program.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

19.04.

2017.

Gofa [neregistrovani] u 14:33

Podrška za uniju

MLADI SU ZAKON !

Odgovori
sre

19.04.

2017.

Marina [neregistrovani] u 14:27

Stop primitivizmu

BRAVO !

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage