Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 04. 2017. Užice

Autor: Dušan Ranković Izvor: Radio Luna

Next Festival donirao 34 nepromočive prostirke za odeljenje hirurgije

Next Festival Užice u saradnji sa Fondom B92 je donirao 34 nepromočive prostirke za odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici Užice

Next Festival Užice u saradnji sa Fondom B92 je donirao 34 nepromočive prostirke za odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici Užice.

Ukupna vrednost donacije je 126 hiljada dinara.

Organizator Next festivala Srećko Ristanović kaže da od samog početka festival ima za cilj da pomaže organizacijama, ustanovama i pojedincima kojima je pomoć neophodna.

-   Još 2013. godine smo radili u saradnji sa Fondom B92 kroz akciju Bitka za bebe. Tu je ispred Fonda B92 radio tim ljud na čelu sa Zoranom Milovanovićem. Mi smo tada radili istraživanje i bio je potreban CTG aparat Domu zdravlja Užice. Tako da smo nastavili kroz druge aktivnosti i kroz ljude koji se bave istraživanjem, tačnije kroz lokalni akcioni plan za mlade. Tu je jasno definisano kom udruženju i kojoj instituciji je šta potrebno i mi se držimo toga, kaže Srećko Ristanović.

Direktor Opšte Bolnice Užice Jelena Raković Radivojević se zahvalila Next Festivalu na donaciji i naglasila da je potrebno nabaviti nove dušeke.

-   U proteklom periodu smo obnovili dosta dušeka na ortopediji, internom odeljenju i intenzivnoj nezi. Hirurgija je ono što nam je ostalo i moraćemo sigurno u narednom periodu da obnovimo dušeke zbog kvaliteta usluge koju pružamo, kaže Raković Radivojević.

Član Gradskog veća zadužen za kulturu Petar Blagojević kaže da je Grad pored finansijske podrške, pružio i organizacionu podršku Next Festivalu.

-   Ono što smo čuli od zaposlenih na odeljenju Hirurgije u Opštoj bolnici Užice je da je ova donacija dosta značajna. Ova aktivnost treba da posluži kao primer i drugim organizacijama i pojedincima jer moramo imati na umu da Opšta bolnica ima velike troškove, kaže Blagojević.

Ovogodišnji Next Festival se održava 28. i 29. aprila u Gradskom kulturnom centru, glavna zvezda festivala biće proslavljeni muzičar Dado Topić.

Sva sredstva prikupljena od ovogodišnjeg festivala biće namenjena Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica Anđeli iz Užica. 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

18.04.

2017.

Zoki [neregistrovani] u 21:48

Ua

Iznete desetine milijardi eura iz zemlje, prevaranti krimosi i bitange bez dana staza se sepure u izobilju, a decu lecimo SMS porukama, doniraju se cebad za bolnice i na sve to jos se slikaju politicari sa tim cebadima. Donacija od 1000 eura bolnici kojoj gravitira skoro 400 000 stanovnika.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage