Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 03. 2017. Požega/Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/foto izvor: Interakcija

U toku prijave za Interakciju i Interdok

Nezavisni filmski centar Filmart je raspisao konkurse za učešće na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu Interakcija 2017 i 7. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma Interdok 2017.

Nezavisni filmski centar Filmart je raspisao konkurse za učešće na kampu Interakcija i masterklasu Interdok. 

Kako je saopštio direktor Filmarta Dejan Petrović, na konkurs za učešće na kampu mogu da se prijave studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma.

Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija 2017 se održava od 10. do 27. avgusta. Tokom 12. po redu Interakcije, petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta snimaće tri dokumentarna filma u Užicu, Čačku i Ivanjici.

Tokom druge faze kampa, od 17. avgusta  biće održan 7. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma Interdoc 2017, tokom koga će afirmisani dokumentaristi, Dragan Elčić i Mladen Matičević, podeliti sa polaznicima znanje i iskustvo iz kreativnog dokumentarnog filma.

Prema rečima Dejana Petrovića, za učešće na masterklasu pored studenata filmskih škola, mogu se prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, ali i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.

Kako navode iz Filmarta, kamp Interakcija je prethodnih 11 puta okupio više od 200 studenata iz 50 zemalja, dok je na masterklasu učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja. Tokom 11 godina kampa je snimljen 41 dokumentarni film i osvojeno je 13 nagrada na filmskim festivalima sveta.

Konkurs za učešće na kampu je otvoren do 30. aprila, dok su do 10. juna prijave za učešće na masterklasu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage