Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

17. 03. 2017. Užice

Autor: Dušan Ranković Izvor: Radio Luna

Grad Užice: Osam miliona za mere energetske efikasnosti

Grad Užice je raspisao konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama sa teritorije grada za ovu godinu

Grad Užice je raspisao konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama sa teritorije grada za ovu godinu.

Član gradskog veća zadužen za ekologiju Dunja Đenić kaže da je konkursom planirano da Grad sufinansira 50 odsto iznosa po objektu sa uračunatim PDV-om.

Konkursom je planirao finansiranje četiri mere: nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova za šta je budžetom planirano 3 miliona dinara, nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima za šta je konkursom planirano 2, 4 miliona dinara, nabavka kotlova ili etažnih peći za šta će biti izdvojeno 1,1 milion dinara i nabavka kotlova na gas za šta je planirano 1,5 miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica koja imaju prebavilište na teritoriji grada Užica i koja sopstvenim sredstvima ulažu u mere energetske efikasnosti. Fizička lica ne mogu ostvariti učešće na konkursu u koliko su vlasnici stambeno-poslovnih objekata ili su već dobila sredstva na prethodnim konkursima.

Cilj projekta je smanjenje zagađivanja vazduha u zimskom periodu kroz uštede u energentima koje će se ostvariti boljom izolacijom stambenih objekata i korišćenjem ekoloških goriva, povećanje svesti o energetskim potrebama, uštedama i racionalnom korišćenju energije za grejanje u objektima fizičkih lica.

Fizička lica potrebnu dokumentaciju mogu poslati poštom ili je predati lično u kancelariju broj 9 u Gradskoj kući.

Pristigle prijave će kontrolisati komisija koja će izlaziti na teren kako bi se uverila da su svi podaci iz prijave validni.

Konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama sa teritorije grada Užica se sprovodi od 2015. godine, kada je od 110 prijava odobreno 30 projekata. Prošle godine na konkurs je stiglo preko 170 prijava, a Grad je odobrio 78 projekata.

Konkurs je raspisan danas i traje do 19. aprila.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage