Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

03. 02. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Godina Užičana u Gradskoj galeriji

Gradska galerija Užice je spremila raznovrstan program za ovu godinu.

Za poslovanje Gradske galerije u 2017. godini je iz budžeta grada Užica izdvojeno million dinara, što je isti iznos kao i prošle godine.

U redovnom program Gradske galerije, u 2017. godini biće realizovano 12 izložba, i to 5 samostalnih i 7 grupnih izložba.

Program Gradske galerije počinje 21. februara samostalnom izložbom Vladana Terzića, koja će u galerijskom prostoru biti postavljena do 14. marta.

Nakon toga sledi izložba užičkog autora Obrada Jovanovića koja će u prostoru Gradske galerije biti otvorena od 21. marta do 11. aprila.

U Gradskoj galeriji će 20. aprila biti otvorena izložba akademika Dušana Otaševića. Ta izložba, koja predstavlja saradnju užičke Galerije sa Srpskom Akademijom Nauka i Umetnosti biće postavljena u Užicu do 8. maja.

Vjekoslav Ćetković, koji se predstavlja kao užički i beogradski slikar, otvoriće svoju izložbu 11. maja u prostorijama Gradske galerije Užice. Ova izložba će biti postavljena do 29. maja.

Međunarodni grafički bijenal Suva Igla, ove godine će se održati 13. put od 8. juna do 28. jula. Gradska galerija Užice je objavila javni poziv svim umetnicima zainteresovanim za učešće na ovogodišnjem bijenalu. Do sada je za bijenale stigao jedan rad iz Argentine.

Za vreme bijenala, uporedo sa njim biće predstavljena grupna izložba pod nazivom Low Cost Exchange. U sklopu ove izložbe biće priređene brojne radionice i tribine i umetnosti i polažaju umetnika u današnjem društvu. Izložba koja je nastala kao saradnja srpskih i nemačkih umetnika biće postavljena od 11. do 21. jula u prizemlju Gradske galerije.

Nakon toga, od 10. do 31. avgusta biće postavljena grupna izložba studenata Oni koji dolaze.

Nakon onih koji dolaze, u Gradskoj galeriji će biti postavljena samostalna izložba Čedomira Vasića od 12. septembra do 2. oktobra.

U saradnji sa galerijom Milene Pavlović Barili, u užičkoj Gradskoj Galeriji će biti predstavljena retrospektivna izložba radova slavne umetnice. Njena najznačajnija dela moćiće da se vide u prostorijama Gradske galerije Užice od 10. do 31. oktobra.

Tradicionalna izložba radova nastalih na Međunarodnoj koloniji umetničke keramike Zlakusa biće otvorena od 7. do 24. novembra.

Od 14. decembra u izlagačkom prostoru Prizemlje biće postavljena grupna izložba Videti sebe u delu drugoga. Ovaj projekat je međunarodnog karaktera i u njemu učestvuje 12 umetnika iz Srbije i 12 autora iz Kanade. Dela nastala u sklopu ovog projekta će moći da se vide do 28 decembra.

Sezonu tradicionalno zatvara rezime godine kod umetnika iz regiona, ili Užički regionalni likovni salon. Skup radova koje su umetnici iz regiona uradili tokom godine moćiće da se vidi od 21. decembra, pa sve do 31. januara naredne godine.

Gradska galerija Užice pored redovnog izlagačkog programa planira realizaciju programa Dohvati umetnost koji se od 2009. godine ostvaruje u saradnji sa predškolskim ustanovama i osnovnim školama u Užicu. 

Drugi projekat koji Gradska galerija planira da ostvari ove godine je Omladinski likovni klub.

Inače, oko 30 autora je, prema rečima direktora Zorana Cvetića, konkurisalo za izlaganje u prostoru Gradske galerije. A, kako on kaže, ovo će biti godina Užičana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage