Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 09. 2016. Zlatibor

Autor: N.K. Izvor: Radio Luna

Počela gradnja Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru

Završetak objekta do 1.septembra naredne godine

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zajedno sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i njegovim pomoćnikom Arsenom Đurićem, označio početak gradnje Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru, koji bi trebalo da bude završen do1.septembra naredne godine.

Izgradnja objekta, koji će biti u blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor, kako je rečeno, koštaće 130 miliona dinara. To ministarstvo, u ovoj godini, obezedilo je 20 miliona dinara i obezbediće naredne godine još toliko, dok su ostatak obezbedili čajetinska opština i Turistička organizacija Zlatibor.

                                   

Multufunkcionalni objekat, površine oko 2.000 kvadratnih metara, imaće pozorišno-bioskopsku salu, galeriju, bilbioteku, nekoliko manjih sala, kao i više kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina i, kako je to istakao Milan Stamatović - biće dostupan i osobama sa invaliditetom.

- Zlatbor je lider u planinskom turizmu, jer trećina turista koji posećuju naše planisnke centre dolazi na Zlatibor. Verujem da ćemo izgradnjom  Omadinskog kulturnog centra povećati ukupan broj i domaćih i inostranih gostiju na Zlatiboru - istakao je Ljajić i dodao da bi Zlatibor trebalo da postane i centar za pripremu fudbalera i drugih sportista iz Srbije i regiona, te da je sa Stamatovićem razgovarao o potrebi da se na toj planini izgrade dva ili tri fudbalska terena.

Stamatović je pohvalio saradnju sa ministrom Ljajićem, za koga je rekao da je prepoznao turističke potencijale Zlatibora.

 

     

Ljajić je, u prisustvu Tihomira Petkovića, gradonačelnika Užica, pustio u rad zatvoreni bazen,  dimenzija osam sa pet metara, u objektu Golija, koji je deo užičkog Dečjeg odmarališta Zlatibor. Prema rečima Petkovića, to ministarvo je za dve godine podržalo pet užičkih projekata u oblasti turizma.

                                

 Posle prošlogodišneg proširenja odmarališta Golija, izgradnje zatvorenog bazena , rekonstrukcije košarkaških terena i izgradnje terena za tenis, kako je najavio Vladan Cuparić, direktor Dečjeg odmarališta Zlatibor, u okviru tog odmarališta, sledeće godine počeće gradnja sportske hale.

 

                                

Vrednost tog objekta, kako je Cuparić saopštio, biće oko 28 miliona dinara.

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage