Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

28. 10. 2015. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

U projektu energetske efikasnosti 30 kuća

Od 110 zahteva građana, prijavljenih na konkurs Grada Užica za dobijanjem do 250 000 dinara pomoći za ugradnju termoizolacije i zamenu stolarije na kućama, 30 je odobreno.

Od 110 vlasnika objekata prijavljenih na konkurs, tridesetoro građana Užica je potpisalo ugovore sa Gradom o dobijanju novčane pomoći za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti individualnih stambenih objekata.

Građani su od Grada Užica mogli da dobiju najviše do 250 000 dinara, sa uračunatim PDV-om, za nabavku i ugradnju materijala za termičku izolaciju zidova, fasade, krovova i podova, i nabavku i ugradnju stolarije.

-         Građani su podjednako bili zainteresovani i za ugradnju termičke izolacije i zamenu stolarije, naglašava za Radio Lunu Dunja Đenić, gradski većnik zadužen za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Grad Užice je četiri miliona dinara od ekološke takse iskoristio za sufinansiranje 50 odsto troškova od ukupne vrednosti pojedinačnih investicija građana.

Rok za izvođenje radova na kućama je pomeren sa 15. novembra na 1. decembar.

-         Komisija će tada sa ovlašćenim inženjerom izaći na teren da izvrši uvid stanja, da li su radovi izvedeni onako kako je planirano i propisano tehničkim izveštajem, navodi Dunja Đenić.

Kako je ranije rečeno, Grad će davati novac naknadno, na osnovu računa koje građani dostave.

Konkurs za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti individualnih stambenih objekata na teritoriji grada Užica se planira i sledeće godine.

-         Planiramo da konkurs pomerimo sa jeseni na proleće, ističe za Radio Lunu Dunja Đenić.

Cilj konkursa je smanjenje zagađenosti vazduha u zimskom periodu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage