Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

07. 05. 2015. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Pozorišne čarolije počinju u Užicu

Majske čarolije za decu je naziv pozorišnog festivala koji se prvi put održava u Užicu, u težnji da postane tradicija poput Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

 

Festival Majske čarolije za decu se održava po prvi put u Užicu od 11. do 15. maja.

Čarolija počinje u ponedeljak u 12 časova predstavom Lepotica i zver Kruševačkog pozorišta. Najmlađa publika imaće priliku da pogleda i predstave Trnova Ružica, Gusari, Crvenkapa i Radoznalo slonče, Narodnog pozorišta Užice, Knjaževsko- Srpskog teatra Kragujevac, Pozorišta Timočke Krajine Zoran Radmilović Zaječar i Pozorišta za decu Kragujevac. 

Užičko pozorište je bez dodatnog budžeta uspelo da organizuje ovu manifestaciju koja teži da preraste u Jugoslovenski pozorišni festival za najmlađe.

-         Činjenica je da manifestacija okuplja na sceni užičkog pozorišta najbolje teatre iz oblasti stvaralaštva za decu i da ponudi mladim ljudima, školama, mogućnost da se od malih nogu obrazuju za značajna teatarska ostvarenja, naveo je Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta Užice.

-         Nama u goste dolaze gradovi saradnici pozorišta sa kojima vršimo razmenu predstava. Mi ćemo nekome uzvratiti našim predstavama i zato nema velikih materijalnih izdataka, dodao je Stamatović.

Sledeća nedelja u Užicu biti posvećena teatarskim čarolijama za mlade i za odrasle.   

-         Čitavu nedelju smo posvetili onima koji vole pozorište, onima koji žele da se dobro provedu, nasmeju i zaborave na svakodnevnicu, istakla je Ljiljana Matić, organizator u Narodnom pozorištu Užice.

Cena ulaznice za festival Majskih čarolija za decu iznosi 200 dinara u slobodnoj prodaji, a za organizovane grupe iz škola i vrtića 100 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage