Naslovna  |  Svet  |  Srbija na 78. mestu priče o sreći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

15. 03. 2018.

Autor: J.P. Izvor: Beta/Radio Luna

Srbija na 78. mestu priče o sreći

Objavljen izveštaj Ujedinjenih nacija World Happiness Report 2018.

Građani Srbije nisu među 77. najsrećnijih, ali su na 78. mestu na svetskoj rang listi priče o sreći. U njoj su, sem stanovništva Srbije, i građani još 155 zemalja.

Najsrećniji su građani u Finskoj, potom u Norveškoj i Danskoj. Slede Island, Švajcarska, Holandija, Kanada, Novi Zeland, Švedska i Australija.

U regionu su najsrećniji građani u Sloveniji, potom u Rumuniji. Te zemlje su na 51. i 52. mestu u svetskom izveštaju o sreći.  

Kako prenosi Beta, Mađarska je na 59. mestu, Kosovo 61. na listi. Grčka je zauzela 79. mesto. Crna Gora je 81. na listi, Hrvatska 82., Makedonija je na 89. mestu, BiH 93. na rang listi zemalja svetskog izveštaja o sreći.

Burundi je najnesrećniji od 156 zemalja na svetskoj rang listi, predstavljenoj u izveštaju Ujedinjenih nacija World Happiness Report 2018.

Izveštaj je baziran na rezultatima dvogodišnjeg Galupovog ispitivanja građana koji su imali zadatak da ocenjuju stepen određenih fakora u zemlji u kojoj žive. Od jedan do deset su u upitniku Gallup World Poll ocenjivali i nivoe slobode, društvene podrške i saosećanja, velikodušnosti, poverenja i zdravlja.

Na drugoj listi UN, koja rangira 117 zemalja po nivou sreće imigranata, Srbija je na 72. mestu. Po tom spisku su najsrećniji imigranti u Finskoj.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage