Naslovna  |  Svet  |  Makron: Neophodna reforma EU ili će biti Fregzita
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

01. 05. 2017. Pariz

Autor: Agencije Izvor: Agencije

Makron: Neophodna reforma EU ili će biti Fregzita

Kandidat centra na uzborima za predsednika Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da su Evropskoj uniji neophodne reforme ili će se suočiti s mogućim "Fregzitom", odnosno istupanjem te zemlje iz Unije.

Kandidat centra na uzborima za predsednika Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da su Evropskoj uniji neophodne reforme ili će se suočiti s mogućim "Fregzitom", odnosno istupanjem te zemlje iz Unije.


 

Makron i njegova rivalka, kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen, nastavili su svoje kampanje u Francuskoj šest dana uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

"Ja sam proevropski (kandidat), tokom izbora sam stalno branio evropske ideje i evropsku politiku jer verujem da je to veoma važno za narod Francuske i za mesto naše zemlje u globalizaciji. Ali u isto vreme moramo da se suočimo sa situacijom i da slušamo svoj narod i činjenicu da su ljudi u današnje vreme veoma ljuti i nestrpljivi jer EU više nije održiva", rekao je Makron za Bi-Bi-Si (BBC).

On je rekao da ako bi omogućio EU da nastavi da funkcioniše kao do sada, da bi to bila "izdaja" i dodao da će njegov predsednički "mandat u isto vreme biti duboka reforma EU i evropskog projekta".

Marin le Pen je ranije pominjala da bi njen prirotitet bio da pregovara sa EU o "povratku monetarne suverenosti francuskom narodu". Posle tih pregovora, Le Penova bi ogranizovala referendum o ostanku ili izlasku Francuske iz EU. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage