Naslovna  |  Svet  |  Legendarna Za Za Gabor preminula u 99. godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

19. 12. 2016. Los Anđeles

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Legendarna Za Za Gabor preminula u 99. godini

Mađarsko-američka glumica, koja je bila poznatija po svom ljubavnom nego filmskom životu, umrla je malo pre 100. rođendana od srčanog udara

Glumica je rođena u Mađarskoj 6. februara 1917. godine, kao Sari Gabor.

Glumica je poslednjih nekoliko godina imala ozbiljnijih problema sa zdravljem. Desna noga joj je delimično amputirana 2011. godine nakon što se inficirala.

Gabor je na vrhuncu svoje slave predstavljala ideal plavuše u filmskoj industriji pa je bila među prvim poznatim ličnostima. Ostvarila je 80 televizijskih i filmskih uloga, često glumeći samu sebe.

Među najpoznatijima su "Moulin Rouge", "Lili" i "Arrivederci bebe!". Međutim, još je poznatija bila po svom ljubavnom životu. Udavala se devet puta, sedam puta se razvodila, a jedan brak je bio poništen. Za princa Federica von Anhalta udala se 1986. godine i sa njim je ostala do kraja života.

U svojoj autobiografiji iz 1993. kao svoje ljubavnike navela je Kemala Ataturka, utemeljivača moderne Turske, zatim glumca Šona Konerija i pevača Frenka Sinatru.

Ali bila je izbirljiva i odbila je Džona F. kenedija, Elvisa Prislija, Džona Hjustona i Henrija Fondu, kako je navela u autobiografiji. Takođe je spomenula i poljubac sa legendarnom glumicom Gretom Garbo. Kratko je bila udata za britanskog glumca Džordža Sandersa, koji se kasnije udvarao i kratko bio u braku i sa njenom sestrom Magdom.

Njene sestre su često bile na meti kritičara i često su ih prozivali da su poznate ni zbog čega.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage