Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Trendovi

26. 07. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj/Tanjug

Finansijska pomoć i za pribojski Neven

Ukupno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za 61 opštinu u Srbiji i mere populacione politike

Pribojska predškolska ustanova Neven biće rekonstuisana sredstvima koja su obezbeđena Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike, a koji je u ime opštine Priboj potpisao predsednik Lazar Rvović sa ministrom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović.

Kako navode iz Opštine Priboj, za rekonstrukciju vrtića je izdvojeno ukupno oko 6,2 miliona dinara. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je obezbedio pet miliona za te radove, dok je ostatak u novca obezbedila Opština Priboj.

Inače, ministar bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o dodeli 500 miliona dinara bespovratne pomoći za sufinansiranje mera populacione politike za 61 opštinu u Srbiji.

Tokom potpisivanja ugovora, Slavica Đukić Dejanović je istakla da je izdvojena suma četiri puta veća u odnosu na prošlu godinu, a da je najviše novca, oko 306 miliona dinara, namenjeno za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova i igrališta.

Oko 79 miliona dinara biće izdvojeno za finansiranje startap projekata za mlade roditelje, odnosno za nabavku mehanizacije i opreme za započinjanje sopstvenog posla za mlade bračne parove. U težnji da se poboljšaju uslovi na ginekološkim odeljenjima, sa opredeljenih 60 miliona dinara biće nabavljeno sedam ultrazvučnih aparata i 13 vozila za potrebe patronažnih službi, dok je 25 miliona opredeljeno za osnivanje savetovališta za trudnice i reproduktivno zdravlje i za škole roditeljstva.

Na konkurs se prijavilo 119 opština. Među 61 lokalnom samoupravom koje će dobiti novac za mere populaicone politike, 21 je u regionu Šumadije i Zapadne Srbije, 26 u Južnoj i Istočnoj Srbiji, 14 u Vojvodini.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage