Naslovna  |  Srbija  |  Trendovi  |  Anketa: Maturanti najviše zainteresovani za Medicinski fakultet i za studije u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Trendovi

10. 05. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Anketa: Maturanti najviše zainteresovani za Medicinski fakultet i za studije u Beogradu

Oko 81 odsto 600 anketiranih maturanata pet užičkih srednjih škola se izjasnilo da želi da nastavi svoje obrazovanje na višoj školi ili fakultetu.

Unija užičkih srednjoškolaca, uz podršku Unije studenata Užica, sprovela je anketu Studiram u pet srednjih škola u Užicu koja pokazuje da se 81 odsto ispitanih maturanata odlučilo da nastavi svoje obrazovanje na višoj školi ili fakultetu, dok je pet odsto od oko 600 anketiranih u nedoumici.

Iz tima za komunikaciju Unije studenata Užica navode da je istraživanje pokazalo da se veliki broj maturanata odlučuje da studira u Beogradu, 71 odsto ispitanika, dok su se jednako, ali u znatno manjem broju maturanti odlučili na studije u Novom Sadu i u svom rodnom gradu.

-          Oko dva odsto ispitanih maturanata je rešeno da svoje znanje dopuni i proširi van granica Srbije i to u evropskim zemljama poput Austrije, Nemačke i Velike Britanije, navode iz USU.

Maturanti užičkih srednjih škola su zainteresovani za oko 35 različitih fakulteta i visokih škola.

-         Najveće interesovanje pokazali su za Medicinski fakultet, čak 16% ispitanih maturanata, zatim Filološki fakultet, oko 8% maturanata kao i Fakultet organizacionih nauka, oko 7%, dok je za Pedagoški fakultet u Užicu zainteresovano negde oko 6%. Zanimljiv je podatak da se veliki broj maturanata ove godine odlučio za neku visoku školu, među kojima je i Visoko poslovno – tehnička škola u Užicu, navodi u saopštenju tim za komunikacije Unije studenata Užica.

Iz Unija studenata Užica podsećaju da će, pred upis na fakultete, u saradnji sa Unijom užičkih srednjoškolaca organizovati predavanje Studiram tokom kojeg će budući studenti imati priliku da čuju savete i informacije o željenim fakultetima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage