Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Trendovi

01. 12. 2017.

Autor: Radio Luna/ ZZJZ Užice Izvor: Radio Luna/ZZJZ Užice/Batut

Testiraj se na HIV jer je važno da znaš

Svako testiranje na HIV treba da bude dobrovoljno, poverljivo i besplatno, uz obavezno savetovanje pre i posle testiranja

Blizu 2.400 osoba žive sa HIV-om, a procenjuje se da iznad 1.000 osoba bez znanja živi sa tim virusom, zvanični su podaci izneti povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS.

Povodom Svetskog dana i obeležavanja Evropske nedelje testiranja na HIV, Zavod za javno zdravlje Užice obaviće 5. decembra u prostorijama Savetovališta dobrovoljno savetovanje i testiranje  studenata. Kako navode iz ZZJZ Užice, Savetovalište za dobrovoljno savetovanje i testiranje u ZZJZ Užice, pruža usluge savetovanja i testiranja na HIV i ostale polno prenosive bolesti, radnim danom u periodu od 8 do 14 sati.

Iz ZZJZ Užice podsećaju građane da informacije o HIV infekciji i AIDS-u, mogu dobiti tokom cele godine i da se dobrovoljno, anonimno mogu testirati na HIV bez lekarskog uputa u brojnim zdravstevnim ustanovama u Srbiji, kao i u Zavodu za javno zdravlje Užice.

Ovogodišnja kampanja u Republici Srbiji, povodom Svetskog dana, sprovodi se pod sloganom Testiraj se na HIV jer je važno da znaš. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage