Naslovna  |  Srbija  |  Trendovi  |  Svaki peti radi na crno u turističkim centrima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Trendovi

02. 02. 2017. Beograd

Autor: Fonet Izvor: Danas

Svaki peti radi na crno u turističkim centrima

Otkriveno je da od ukupno 433 radno angažovana lica njih 86 nije imalo ugovor o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje

U vanrednim kontrolama koje je inspekcija rada sprovela u turističkim centrima, prevashodno na Kopaoniku i Zlatiboru, otkriveno je da od ukupno 433 radno angažovana lica njih 86, oko 20 odsto, nije imalo ugovor o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje.

Inspektori su u kontrolama otkrili i četiri neregistrovana subjekta koji se bave trgovinom, proizvodnjom odevnih predmeta i proizvodnjom hleba, svežeg peciva i kolača.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa, inspektori rada su doneli 54 rešenja, dok su u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu doneli 13 rešenja.

Zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa inspekcija je donela četiri rešenja, kojima je neregistrovanim subjektima naloženo da bez odlaganja pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar, a do tada im je zabranjeno dalje obavljanje delatnosti, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage