Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazujseiodmahzaposli

17. 07. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Lakše do posla uz informatičke obuke, upis u toku

Dobro je poznato da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta, podsećaju iz NSZ koji organizuje informatičke obuke od septembra

U toku su prijave za informatičke obuke koje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje u deset gradova Srbije, među kojima je i Užice.

Obuke su, kako navode iz NSZ, usklađene sa potrebama tržišta rada. Polaznicima će, kako dodaju, obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru. Planirane su obuke o Java programiranju, izradi veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje.

-         Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou, navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Više od 770 polaznika će moći da polaže specijalističke informatičke obuke čiji prvi ciklus počinje u septembru.  

Kako je ranije saopšteno, programi će trajati između 250 i 400 časova, nakon čega sledi praksa od 20 radnih dana u nekoj od IT kompanija.

Svi prijavljeni kandidati proći će prvi krug selekcije kroz onlajn testiranje koje će biti sprovedeno u avgustu, dok će finalni izbor kandidata biti odluka izvođača obuka.

Prijave su otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, do 22. jula.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage