Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

04. 01. 2019.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Počeo da radi e-Inspektor

Nova godina donela je još jednu e-novost.

Od 1. januara počela je primena novog informacionog sistema e-Inspektor. Aplikacija bi trebalo da omogući transparentnost u radu inspektora, poveća njihovu efikasnost i smanji korupciju u toj oblasti, izjavio je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović. 

Reč je o četiri pilot inspekcije u sistemu e-Inspektor: sanitarna, tržišna, inspekcija rada i upravna inspekcija. Savremeni srpski inspektor 2019. godine na teren odlazi, ne sa papirom i olovkom, nego sa lap topom, mobilnim internetom i kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, objasnio je Jovanović. 

 On je naveo da je zadatak Kancelarije da u junu u ovaj sistem uvede još 32 inspekcijske službe, dok će preostalih pet biti uvedene do kraja 2019. godine.

Na kraju godine očekujemo potpuno informatizovan rad svih inspektora u Srbiji, rekao je Jovanović i podsetio da u inspekcijskim službama radi više od 6.000 inspektora.

Do sada je obuku prošlo nešto više od 800 inspektora iz četiri inspekcije koje će prve početi rad u novom sistemu.Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage