Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

14. 03. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta/Tanjug

Matić: Digitalne obuke i za penzionere

Digitalizacija doprinosi opštem boljitku našeg društva i zbog toga je neophodno veće uključivanje svih generacija u savremene digitalne tokove, istakla je Matić

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić je izjavila da je neophodno veće uključivanje svih generacija u savremene digitalne tokove jer, kako kaže, digitalizacija doprinosi opštem boljitku društva.

Matić je na predstavljanju projekta Sigurna starost, koji uz podršku Ministarstva tri godine sprovodi Fondacija Tijana Jurić, istakla da je uočena potreba da stariji građani Srbije steknu i razviju digitalne veštine.

-          Kao i svi ostali korisnici interneta, penzioneri nisu dovoljno informisani o novim trendovima u virtuelnom prostoru, kao ni o rizicima, odnosno mogućim zloupotrebama. Zbog toga su programi edukacije neophodni i njima, budući da prednosti upotrebe novih tehnologija, mogu da iskoriste samo pod uslovom da su zaštićeni i digitalno pismeni, ocenila je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je, kako navode, prošle godine pokrenulo obuku penzionera za digitalnu pismenost i digitalnu kompetenciju, u okviru Javnog konkursa za programe razvoja informacionog društva.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage