Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Do kraja aprila besplatne penzionerske kartice penzionerima u Srbiji?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

22. 02. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta/Tanjug

Do kraja aprila besplatne penzionerske kartice penzionerima u Srbiji?

Ministar Đorđević rekao da će jedinstvena identifikaciona penziona kartica najstarijim sugrađanima pružiti mogućnost da ostvare svoja prava i nove pogodnosti.

Ministar Đorđević je predstavio besplatnu penzionersku karticu koju će svi penzioneri u Srbiji koristiti umesto penzionog čeka i kojom će ostvariti popuste. 

-               Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni, kada su u pitanju podaci o ličnosti, kao i mogućnost da Ministarstvo rada i PIO Fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste, po uzoru na ono što je grad Beograd uradio sa senior karticom, rekao je ministar.

Đorđević je kazao da će svaki penzioner do kraja aprila na kućnu adresu dobiti besplatnu penzionersku karticu, koja će biti izrađena u 1.750.000 primeraka.

-             Tu karticu će penzioneri ubuduće moći da koriste umesto penzionog čeka, što je prvenstveno bila ideja ove kartice", rekao je Djordjević i istakao da će i svi novi penzioneri dobiti tu karticu, koja će im omogućiti ostvarivanje brojnih prava.

Ministar je kazao da će kartica na kućnu adresu stizati u koverti sa kratkim uputstvom, kao i da će penzioneru ili penzionerki biti uručena lično.

-              Želimo da radimo još više za naše penzionere. Imamo nekih novih ideja. Biće dosta stvari koje će ih obradovati. Želim da sve ono što su za nas radili probamo da im vraćamo", kazao je Đorđević.

Direktorka Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović kazala je da su penzionerske kartice finansirane iz sredstava Fonda PIO. Prema njenim rečima, izrada jedne kartice, koverta, distribucija i uputstvo koštaju 55 dinara.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je kazala da se Srbija susreće sa izazovima starenja populacije jer u zemlji više od 1,3 miliona građana ima više od 65 godina.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage