Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Sporazum Vlade Srbije i PKS o digitalnoj transformaciji privrede
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

30. 12. 2017.

Autor: Beta Izvor: Beta

Sporazum Vlade Srbije i PKS o digitalnoj transformaciji privrede

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da će "digitalizacija privrede" biti jedan od najvećih izazova u narednim decenijama.

Privredna komora Srbije (PKS) i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu su danas potpisale "Sporazum o saradnji radi podrške efikasnom sprovodjenju digitalne transformacije privrede Srbije".

PKS je saopštila da su tim sporazumom predvidjene zajedničke aktivnosti "na unapredjenju primene informacionih tehnologija i modernizacije poslovanja, podršku privredi u tom pravcu, edukaciju, razmenu znanja kao i predlaganje novih mera za podsticanje razvoja industrija koje inovativno koriste nove tehnologije".

Poseban fokus će po "Strategiji razvoja industrije informacionih tehnologija za period od 2017. do 2020, biti" na sektoru malih i srednjih privrednih društava i preduzetništva kako da poboljšaju posao, prvi saznaju šta se dogadja na tržištu.

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da će "digitalizacija privrede" biti jedan od najvećih izazova u narednim decenijama.

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Mihailo Jovanović je rekao da je ta kancelarija "okrenuta razvoju informacionih sistema koji omogućuju elektronsku upravu, povezivanje državnih organa i usluge gradjanima", a da Privredna komora to treba da obezbedi privredi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage