Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Mahmutović: U 2018. elektronski recept u celoj Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

29. 12. 2017.

Autor: Radio Luna/Beta Izvor: Beta

Mahmutović: U 2018. elektronski recept u celoj Srbiji

U Ministarstvu zdravlja očekuju da će se do prve polovine 2018. na celoj teritoriji Srbije primenjivati elektronski recept i da će vrlo brzo biti i dobrih rezultata u skraćivanju lista čekanja...

Elektronski recept, koji se već koristi na teritoriji Beograda, u prvoj polovini sledeće godine trebalo bi da počne da se koristi u čitavoj Srbiji, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović.

Podnoseći izveštaj o radu Ministarstva zdravlja na sednici skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, Mahmutović je rekao da je pored Beograda, korišćenje elektronskog recepta počelo u još 42 zdravstvene ustanove u Srbiji.

-         Do ovog momenta je izdato skoro 3,8 miliona recepata na ovaj način, ali i oko 270.000 obnovljivih recepata, tako da ljudi ne moraju svakog meseca da dolaze kod lekara za recept, jer je obnovljiv od jednog do šest meseci, kazao je Mahmutović i dodao da je planirano da do kraja 2018. godine počne upotreba elektronskih recepata u celoj Srbiji, ali da će, kako je naveo, prema dinamici koja se za to primenjuje, započeti već u prvoj polovini godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage