Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

13. 12. 2017. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug/srbija.gov,rs

Ubuduće bez štampanja računovodstvenih isprava

Računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis, saopštili iz Vlade Sbrije

Ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić su potpisali Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku bez upotrebe pečata i potpisa, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijimaVlade Republike Srbije.

Objašnjenjem je, kako navode, definisano da pravna lica i preduzetnici mogu izdavati fakture u papirnom ili elektronskom obliku.

-         Ključno pojašnjenje odnosi se na to da nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku, niti da se na eventualno odštampan dokument stavlja otisak pečata kako bi se smatrao validnim, dodaje se u saopštenju Vlade.

U saopštenju piše i da je elektronska faktura validna u elektronskom obliku, bez potpisa i pečata, i da ne mora da se štampa niti da se šalje poštom, a da faktura nastala u papirnom obliku ne mora da sadrži pečat i potpis odgovornog lica.

Primenom tog propisa se, prema rečima predsedednika Vlade Srbije Ane Brnabić, eliminišu veliki nepotrebni troškovi i olakšava poslovanje.

Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa u papirnom i elektronskom obliku, kako navode iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, biće dostavljeno nadležnim organima i institucijama. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage