Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Stević: Digitalizacijom do javne uprave okrenute građanima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

12. 12. 2017.

Autor: Radio Luna/Tanjug Izvor: Tanjug/RTV

Stević: Digitalizacijom do javne uprave okrenute građanima

Zakon o upravnom postupku, kakoje objasnio državni sekretar, doneće građanima uštedu veću od 6.000.000 sati koje su provodili pred šalterima

Digitalizacija nam omogućava da stvorimo uslužnu javnu upravu okrenutu potrebama građana i privrede, izjavio je za današnju Politiku državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević ukazavši da je digitalizacija omogućila razmenu podataka između različitih institucija i službi.

Kako je objasnio Stević, sada je svaki službenik u obavezi da potrebne podatke iz službenih evidencija razmenjuje sa drugim državnim organima.

-         Zakon o upravnom postupku doneće građanima uštedu veću od 6.000.000 sati koje su provodili pred šalterima što u novcu iznosi 245.000.000 godišnje, što znači da je promenjen sistem u kojem su građani morali da troše vreme i novac kako bi dobili raznorazne potvrde i izvode, prenose mediji objašnjenja Stevića.

Državni sekretar je dodao da je u toku osnivanje nacionalne akademije za stručno usavršavanje zaposlenih na svim nivoima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage