Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Građane Srbije treba obučiti da koriste elektronske usluge
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

05. 12. 2017. Kraljevo

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Građane Srbije treba obučiti da koriste elektronske usluge

Čulo se na skupu u Kraljevu sa kojeg je predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji pozvala građane da iskustva u korišćenju usluga elektronske javne uprave podele preko internet portala www.mojauprava.rs.

U praksi se nedovoljno primenjuju usluge elektronske uprave koje postoje, a pojedine usluge su teško primenljive, čulo se na okruglom stolu nazvanim E-uprava za kvalitetnije javne usluge za građane.

Predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji Tara Tepavac je pozvala građane da iskustva u korišćenju usluga elektronske javne uprave podele preko internet portala www.mojauprava.rs

-      U Srbiji treba raditi na uvođenju novih elektronskih usluga i jačanju elektronske uprave, ali građane o tome treba obavestiti i obučiti ih za korišćenje postojećih, ocenjeno je na okruglom stolu u Kruševcu.


Profesor na Fakultetu političkih nauka Miloš Bešić je rekao da e-uprava omogućava efikasniju, dvosmernu komunikaciju, čime se, kako je naveo, štedi vreme, novac, efikasnije funkcionišu institucija, građani su zadovoljniji, a veći stepen zadovoljstva institucijama podrazumeva veći stepen poverenja u njih. 

Kazao je da istraživanja i naučni članci ukazuju na povezanost jake ekonomije, jake demokratije i e-uprave.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage