Naslovna  |  Srbija  |  DigitalizacijaiEuprava  |  Digitalizacijom do efikasnijeg pristupa javnoj administraciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

15. 11. 2017. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Digitalizacijom do efikasnijeg pristupa javnoj administraciji

Budućnost digitalizacije javnih i privatnih elektronskih uprava, tema konferencije u organizaciji ambasade Norveške

Digitalizacija će građanima Srbije omogućiti praktičniji, efikasniji i transparentniji pristup javnoj administraciji, dok će banke na novi način komunicirati sa klijentima, ocenjeno je na konferenciji Digitalizacija u Srbiji budućnost elektronske uprave i bankarstva.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je, prema rečima ministra Branka Ružića, fokusirano na upotrebu informacionih tehnologija u primeni Zakona o opštem upravnom postupku, e-ZUP-u.

-          E-ZUP će građanima uštedeti više od šest miliona radnih sati koje bi proveli na šalterima, i oko 245 miliona dinara godišnje,
kazao je Ružić i dodao da je u narednom periodu potrebno raditi na poboljšanju veština i znanja zaposlenih u javnoj upravi.

Ambasador Norveške Arne Sannes Bjornstad rekao je da digitalizacija obezbeđuje efikasan i unapređen sistem, ali da treba paziti sa sačuva bezbednost informacija.

-        Mora se voditi računa o bezbednosti i privatnosti, verovati partnerima sa kojima radite i koristiti dobar softver,
kazao je Bjornstad.

Generalna direktora Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus je rekla da su u Srbiji napravljeni značajni koraci u digitalizaciji, ali da je vreme da se ubrza taj proces.
Ona je objasnila da sada oko 700.000 klijenata te kompanije u Srbiji koristi aplikaciju kojom izvršavaju svoje obaveze, a da ne moraju da čekaju u redovima.

Kako prenosi Beta, konferenciju je u prostorijama kompanije Telenor organizovala ambasada Norveške kako bi stručnjaci, predstavnici poslovne zajednice i Vlade Srbije razgovarali o budućnosti digitalizacije javnih i privatnih elektronskih uprava.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage