Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

DigitalizacijaiEuprava

09. 11. 2017. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Korak napred ka elektronskim sednicama

Nabavljeno 87 tablet uređaja. Isplatiće se, kažu, tokom prve godine rada

Gradsko veće Užica je na 56. sednici usvojilo Uputstvo za primenu odluke o elektronskom postupku izrade i dostave materijala za Gradsko veće i Skupštinu grada.

-         Uputstvom je uređena primena Odluke kojom će svi materijali, umesto u štampanom, biti izrađeni u elektronskom obliku i ono se sastoji od načine izrade akata, dostave materijala, tehničkih uslova, metodologije izrade programa i izveštaja javnih preduzeća i ustanova, navode iz Gradske kuće.

Podsetimo, tačno 87 tablet uređaja je kupljeno za potrebe rada odbornika lokalne skupštine i drugih gradskih čelnika tokom trajanja mandata. Za njih je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona dinara.

-         Procena je da će se oni isplatiti već u prvoj godini jer štampanje materijala na papiru godišnje Grad košta oko dva miliona dinara, navode iz Gradske kuće i dodaju da će tim postupkom koji vodi potpunoj digitalizaciji Užice postati jedna od retkih gradskih uprava u kojoj će korišćenje papirne dokumentacije biti svedeno na minimum.

Kako je ranije saopšteno, Odluka o postupku izrade i dostave materijala za Gradsko veće i Skupštinu grada Užica u elektronskom obliku predviđa otvaranje službenih elektronskih adresa odbornika koje će, poput skupštinskog materijala, ali i elektronskog registra važećih opštih akata, biti objavljene na zvaničnom sajtu grada. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage