Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

08. 02. 2019.

Autor: Radio Luna Izvor: Kancelarija UN za projektne usluge

Norveška pomaže nerazvijene opštine

Kraljevina Norveška trenutno u Srbiji finansira projekat vredan 4,27 miliona evra. Sredstva su namenjena lokalnim samoupravama među kojima su Bajina Bašta, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje

Kraljevina Norveška trenutno u Srbiji finansira projekat vredan 4,27 miliona evra. Sredstva su namenjena lokalnim samoupravama mežu kojima su Bajina Bašta, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje.

 Projekat se zove Norveška za vas i pruža pomoć 91 lokalnoj samoupravi iz treće i četvrte grupe razvijenosti. Usmeren je ka povećanju mogućnosti zapošljavanja ranjivih grupa, unapređenju socijalne kohezije i inkluzije, kao i unapređenju infrastrukture. Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad rekao je da je on usredsređen na ideje koje mu predlažu predstavnici opština i gradova.

-U Srbiji sam mogao da posvedočim pozitivnim promenama u poslednjoj deceniji ili dve, ali shvatamo da i dalje postoje delovi zemlje koji zaostaju za razvijenijim gradovima i opštinama. Mi smo, sa projektom Norveška za vas, upravo zbog toga tu – da podržimo male i manje razvijene zajednice da unaprede kvalitet života u skladu sa potrebama koje imaju, rekao je ambasador, dodajući da je cilj Norveške da takve zajednice osnaži tako da same sebi mogu da pomognu, a zemlja dostigne ravnomerni razvoj.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da je projekat Norveška za vas usmeren potrebama na lokalu, i pozvao lokalne samouprave da iskoriste svaku vrstu pomoći koja im se pruža, jer će to doprineti boljem životu građana.

-Kraljevina Norveška je jedan od donatora na različitim projektima, ali ovaj je okrenut potrebama gradova i opština, kao što su povećanje zapošljavanja, socijalna kohezija i veća bezbednost elektronske uprave, rekao je Ružić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage