Naslovna  |  Srbija  |  Poziv privrednicima: Uključite se u dualno obrazovanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

21. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Tanjug

Poziv privrednicima: Uključite se u dualno obrazovanje

U toku je planiranje upisa učenika u srednje škole za školsku 2019/2020. godinu po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Privredna komora Srbije je pozvala poslodavce koji imaju nameru da se uključe u dualni model obrazovanja za školsku 2019/2020. godinu, da neophodna dokumenta dostave najkasnije do 31. januara 2019. godine.

Kako objašnjavaju iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, na osnovu prikupljenih Izjava o nameri, Privredna komora Srbije formira Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostavlja ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnoloiškog razvoja. Ministarstvo na osnovu predloga  donosi odluku o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja– broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad na teritoriji Republike Srbije.

Prema pisanju Tanjuga, broj škola koje su se uključile u ovaj model obrazovanja, povećao se pet puta, sa 16 na 80, a broj kompanija 15 puta, sa 40 na 600. Broj učenika u srednjim stručnim školama koje primenjuju model dualnog obrazovanja je u proteklih pet godina uvećan  za deset puta na 4.500 đaka koji se školuju za 33 različita zanimanja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage