Naslovna  |  Srbija  |  Zdravstvenim centrima iz oportuniteta 200 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

03. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: RTS/PP Media

Zdravstvenim centrima iz oportuniteta 200 miliona dinara

Jedno sanitetsko vozilo stiglo je i u Dom zdravlja u Prijepolju.

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar predali su 19 medicinskih vozila, među kojima je 11 saniteta, zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Institut za ortopedsko – hirurške bolesti Banjica dobio je digitalni rendgen aparat. Jedno sanitetsko vozilo stiglo je i u Dom zdravlja u Prijepolju.

Medicinska oprema je kupljena novcem iz oportuniteta - odnosno novcem koji je Ministarstvo pravde prikupilo od onih koji su umesto zatvorske kazne do pet godina izabrali da uplate novac.  Kuburovićeva je rekla da Ministarstvo pravde već treću godinu zaredom raspisuje javni konkurs kako bi se rasporedila sredstva iz oportuniteta, te da je ove godine na 130 korisnika raspoređeno 445 miliona dinara.

Prema njenim rečima, kako je prioritet Vlade Srbije unapređenje zdravstvenog sistema, tako je i Komisija Ministarstva pravde dala prioritet zdravstvenim ustanovama.

-Više od 200 miliona dinara ove godine dodeljeno je različitim zdravstvenim ustanovama širom Srbije, rekla je Kuburovićeva i navela da je za nabavku sanitetskih vozila izdvojeno 76 miliona dinara.

Po njenim rečima, za tri godine na javnom konkursu sakupljeno je više od milijardu dinara, a Ministarstvo zdravlja je na ta tri konkursa dobilo gotovo polovinu sredstava koja su dodeljena, kazala je Kuburovićeva. 

Kako je navela, zahvaljujući radu javnih tužilaštava i ove godine je bilo prikupljeno više od 15.000 završenih predmeta putem oportuniteta, a u budžetu bi trebalo da bude više od 500 miliona dinara.Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage