Naslovna  |  Srbija  |  LG: Mobilni telefoni više služe za fotografisanje nego za razgovor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

19. 10. 2018.

Autor: Beta Izvor: Beta

LG: Mobilni telefoni više služe za fotografisanje nego za razgovor

Mobilni telefoni češće služe za fotografisanje, nego za obavljanje razgovora, pokazalo istraživanje kompanije LG elektroniks

Tako je jer je mobilni telefon uvek pri ruci, i ima sve više mogućnosti kojima prevazilazi prvobitnu svrhu: s njega se šalje elektronska pošta, služi kao podsetnik i budilnik, preko njega se sluša muzika i gledaju televizija i filmovi, njime se pregleda internet, služi kao nekada mapa za kretanje gradom, putevima i kroz prirodu...


Istraživanje kompanije LG pratilo je navike korisnika mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji gde je 87 odsto ispitanika izjavilo da mobilnim telefonom fotografišu najmanje jednom nedeljno, dok je 82 odsto reklo da bar jednom nedeljno koriste telefon za razgovor s nekim. 

Rezultat istraživanja pokazuje da je kod 80 odsto ispitanika upotreba kamere češća i od korišćenja telefona za pregled društvenih mreža što je masovna navika.

Čak 61 odsto ispitanika pri komunikaciji s nekim radije šalje fotografiju nego tekstualnu poruku. Fotografije dece i "selfiji" su najpopularniji u SAD, dok Korejanci više šalju slike jela i putovanja.

Snimanje videa telefonom je popularno medju 74 odsto ispitanika jer smatraju da fotografije nisu dovoljne da prikažu neku atmosferu, a 68 odsto snima i šalje video sa zanimljivih mesta i vidikovaca. 

To je omogućeno i time što neki uređaji, kaže LG, kao njegov "G7 ThinQ", mogu da snimaju fotografije i video zapise u HDR kvalitetu, te je dovoljno poneti samo njih, a ne i kameru.

Istraživanjem je utvrdjeno da se korisnici mobilnih telefona najviše žale na zamućene slike, na nedovoljnu "rezoluciju" kada se slika uveća, i na to što većina kamera telefona ipak ne može da postigne ono što može dobar foto-aparat. 

Više od polovine, 54 odsto ispitanika je priznalo da nije vešto u fotografisanju, a 63 odsto je bez obzira na to nezadovoljno svojim finalnim produktom. 

Jedna trećina žena u dvadesetim i tridesetim godinama je rekla da ima problema da "uhvati" dobar kadar kada fotografišu svoje kućne ljubimce dok se pomeraju, a čak 74 odsto žena je nezadovoljno fotografijama snimljenim kada nema dovoljno svetla.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage