Naslovna  |  Srbija  |  Tatjana Vojtehovski trpi pritiske iz fabrike Milan Blagojević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 10. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: N1

Tatjana Vojtehovski trpi pritiske iz fabrike Milan Blagojević

Urednica emisije Život priča Tatjana Vojtehovski i TV Prva izloženi su pritiscima zbog emisije o nesrećama u preduzeću Milan Blagojević-Namenska a.d. Lučani, od sindikalne organizacije ove fabrike.

Nezadovljna emisijom Život priča o nesrećama u preduzeću Milan Blagojević-Namenska, sindikalna organizacija ove fabrike je u znak protesta najavila jednočasovni prekid rada 16. oktobra.
 
Pored toga, Slobodan Nešovanović vođa smene u ovoj fabrici, jedan od sindikalnih rukovodilaca i vodećih lokalnih aktivista SNS-a, preko društvenih mreža zahteva hapšenje Vojtehovske. Tatjana Vojtehovski se u emisiji Život priča kroz tri epizode (dve - prošle godine) bavila nesrećom u fabrici Milan Blagojević-Namenska a.d. Lučani, u kojoj su poginuli Milimir Milivojević i Milojko Ignjatović, ukazujući kroz svedočenja i dokumentaciju na kršenje zakona i procedara, a posebno na nastojanje rukovodstva fabrike da okrivi mrtve radnike za sopstvenu smrt. 
 
U poslednjoj epizodi, emitovanoj 10. oktobra, gost je bio Marko Mitrović, jedini svedok pogibije svojih kolega. On je u emisiji otvoreno govorio o pritiscima, pretnjama i ucenama koje je trepeo od strane direktora fabrike Radoša Milovanovića. 
 
U saopštenju Odbora Sindikalne organizacije koje su izdali posle treće episode, navodi se da negativna medijska propaganda koja se vrši preko produkcijske kuće Tatjane Vojtehovski preti da ozbiljno naruši ugled preduzeća i da "izrečene laži i klevete idu tako daleko da traže zatvaranje fabrike i glavu Radoša Milovanovića. 
 
-Direktor Milovanović je pristao na razgovor sa nama ali je neposredno pred snimanje naprasno odustao, iako je međuvremenu govorio za RTS, Pink, pa i Danas, izjavila je Vojtehovski. 
 
Ona kaže da najavu obustave rada doživljava kao pritisak ali ne od sindikata, već direktora i rukovodstva fabrike. Podseća i da je posle prošlogodišnje emisije, umesto direktora, demanti uputila sindikalna organizacija. 
 
NUNS i NDNV pozvaju sindikalno rukovodstvo fabrike Milan Blagojević-Namenska a.d. Lučani da prestanu sa pritiskom na slobodu govora i novinarstvo i da više energije usmere na poštovanje radničkih prava i zaštiti njihove bezbednosti. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage