Naslovna  |  Srbija  |  Visokonaponski dalekovod Bajina Bašta-Obrenovac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 10. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Visokonaponski dalekovod Bajina Bašta-Obrenovac

Javni uvid prostornog plana izgradnje visokonaponskog dalekovoda na području Bajina Bašta-Obrenovac

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavljuje javni uvid o izradi Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora visokonaposnskog dalekovoda 2x400 KV Bajina Bašta-Obrenovac.

Reč je o visokonaponskom dalekovodu koji je u planu da se izgradi na području opština Obrenovac, Valjevo, Bajina Bašta, Kosjerić, Lajkovac, Mionica i Ub. U planu čiji je tekst dostupan na internet stranici resornog ministarstva piše da će biti izbegnut prolaz kroz naseljena mesta, ali da bi se koridor približio seoskim domaćinstvima duž lokalnih puteva u okolini Bajine Bašte, Uba i Valjeva. Rani javni uvid traje do 25. oktobra, a zainteresovani mogu da pogledaju tekst plana u opštinskim i gradskim upravama pomenutih opština i Grada Beograda.

Organizacije i preduzeća koja su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata mogu dati mišljenje o uslovima i proceniti uticaj plana na životnu sredinu. Predviđeno je da izgradnja dalekovoda traje pet i po godina.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage