Naslovna  |  Srbija  |  Đorđević: Od danas veće penzije, prve isplate u novembru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 10. 2018.

Autor: Beta Izvor: Beta

Đorđević: Od danas veće penzije, prve isplate u novembru

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je da se od danas računaju uvećane penzije zbog ukidanja Zakona o privremenom smanjenju penzija, a da će prve isplate uvećanih penzija početi od novembra.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević je gostujući na TV Pink kazao da se to povećanje penzija kreće od osam do 13,2 odsto za sve penzije.

Po njegovim rečima, novi Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju donosi nekoliko važnih izmena, pojednostavljenje procedura, ukidanje obrasca M-4 i omogućavanje pravog beneficiranog radnog staža rudarima.

-             "Pored toga, rešen je i problem staža oficira i bivših oficira, koji su (službovali) u drugim republikama SFRJ. Do sada nismo imali podatke o njihovom stažu, pa smo im zaračunavali minimalan staž. Od sada ćemo koristiti podatke o tadašnjem nivou zarada oficira", rekao je Djordjević i dodao da će se to primeniti i retroaktivno na već postojeće vojne penzionere.

On je izjavio i da će se visina penzija ubuduće uredjivati Zakonom o budžetu, i da će Vlada nastojati da povećanje penzija prati rast budžetskih prihoda, kao i da će povećanja biti veća od inflacije, odnosno rasta cena na malo.

Protest trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o podršci porodica s decom je nazvao "političkim protestom" i naveo da bi primena takvih odredbi predstavljala diskriminaciju, te da je trudnicama i porodiljama dostupno dve vrste pomoći, jedna koja se isplaćuje za svako rodjeno dete, a da su odredbe o naknadama za porodiljsko odsustvo ili za negu deteta "pogrešno protumačene".

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage