Naslovna  |  Srbija  |  Besplatni preventivni pregledi u nedelju širom Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

21. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Besplatni preventivni pregledi u nedelju širom Srbije

U nedelju 23. septembra, od devet do 16 sati, svi građani Srbije, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u kliničko-bolničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja i ove jeseni nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Do sada je pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno oko 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se ocenjuje kako su ti podaci najbolji motiv da Ministarstvo nastavi akciju preventivnih pregleda i edukaciju građana o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i terapije, kako bi kod što većeg broja pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani.

Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja godine biće deo kampanje Rak je izlečiv u saradnji sa RTS.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage